Αρνάκι ρολό γεμισμένο με τυριά και αρώματα!!
Τι χρειαζόμαστε:
- αρνάκι έτοιμο κομμένο και καθαρισμένο από τον κρεοπώλη να του πείτε για ρολό.
- τριμμένα διάφορα τυριά (γκούντα-γραβιέρα-φέτα)
- 5 φέτες μπέικον
- μουστάρδα αλάτι πιπέρι
- σκόρδο
Πως το κάνουμε:
- Απλώνουμε το αρνί σε λαδόκολλα και το αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Στην εσωτερική το αλείφουμε με μουστάρδα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα τυριά, το μπέικον, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Γεμίζουμε το ρολό καταμήκος και τυλίγουμε σφιχτά με την βοήθεια της λαδόκολλας. Το δένουμε καλά και το βάζουμε στην γάστρα, αλείφουμε με μουστάρδα και απ'έξω.
- Ρίχνουμε λάδι και τις πατάτες. Σιγοψήνουμε στους 160 ή 170 μέχρι να γίνει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν το κάνετε νωρίς να το ξαναζεστάνετε πριν το σερβίρετε γιατί τρώγεται καλύτερα ζεστό. Οι πατάτες είναι ωραίες στρογγυλές. να το ψήσετε σιγά έχει σημασία και να μην το καρφώνεται συνέχεια γιατί θα χάσει το κρέας τους χυμούς του.
Εάν το κάνετε νωρίς να το ξαναζεστάνετε πριν το σερβίρετε γιατί τρώγεται καλύτερα ζεστό. Οι πατάτες είναι ωραίες στρογγυλές. να το ψήσετε σιγά έχει σημασία και να μην το καρφώνεται συνέχεια γιατί θα χάσει το κρέας τους χυμούς του.