Μια φανταστική συνταγή αποτέλεσμα παντρέματος 2 διαφορετικών συνταγών.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό στήθος γαλοπούλας (φιλέτο)
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 - 2 πιπεριές φλωρίνης
- πελτέ ντομάτας
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- ούζο
- ελιές (περίπου 30 ανάλογα με το μέγεθός τους)
- λίγη φέτα
Πως το κάνουμε:
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες , τα κρεμμύδια σε φετούλες και την πιπεριά σε κύβους.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα (πλατιά) βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε να σωτάρουμε κρεμμύδια και κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές. Μετά από λίγο ρίχνουμε και τους κύβους της γαλοπούλας.
- Τα γυρνάμε όλα και όταν έχει σωταριστεί η γαλοπούλα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το ούζο (όσο πιο αρωματικό είναι τόσο καλύτερα)
- Ρίχνουμε τον πελτέ μας (ανάλογα με το πόση σάλτσα και πόσο κόκκινη τη θέλουμε) και νεράκι, ρίχνουμε και τις ελιές μας που τις έχουμε ξεκουκουτσιάσει και κόψει στα τέσσερα τουλάχιστον.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Δεν χρειάζεται πάρα πολύ ώρα, η γαλοπούλα γίνεται πολύ γρήγορα.
- Όταν έχει γίνει κόβουμε κομμάτια φέτας και τα προσθέτουμε μέσα. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα και έτοιμο το φαγητό μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γαλοπούλα παίρνει μυρωδιά από το ούζο και γίνεται υπέροχη. Για συνοδευτικό προτείνω ρύζι.
Φυσικά μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο. Να προσέξετε λιγάκι το αλάτι, γιατί οι ελιές και η φέτα είναι ήδη αλμυρά.
Η γαλοπούλα παίρνει μυρωδιά από το ούζο και γίνεται υπέροχη. Για συνοδευτικό προτείνω ρύζι.
Φυσικά μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο. Να προσέξετε λιγάκι το αλάτι, γιατί οι ελιές και η φέτα είναι ήδη αλμυρά.