Μια παραλλαγή της μεξικάνικης κουζίνας που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.. Μόνο για γερά στομάχια!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1200 γρ. μοσχάρι (κομμ. σε κύβους)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους)
- 2 πιπεριές κόκκινες γλυκές
- 1 κ.γ. τσίλι σκόνη
- 2 κ. γ. κύμινο
- λουκάνικο χωριάτικο (κομμ. σε μικρά κομμάτια)
- 1 κ. γ. ρίγανη ξερή
- 1 κονσέρβα κον-κασέ
- 2 κύβοι knor ζωμό βοδινό
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα και ξεβγαλμένα)
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Για το σεβίρισμα προαιρετικά:
- Ένταμ ή τσέντα
- καυτερές πιπερίτσες
- κρέμα γάλακτος
Πως το κάνουμε:
- Σε κατσαρόλα βάζω λάδι να κάψει και ροδίζω πολύ καλά το κρέας για αρκετά λεπτά.
- Όταν θα το έχω ροδίσει καλά, το αφαιρώ και ρίχνω μέσα το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνω για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
- Προσθέτω το τσίλι, το κύμινο και τα λουκάνικα, τα τηγανίζω για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνω το κρέας με τη ρίγανη, τις ντοματούλες, τις πιπεριές και τον ζωμό (αφού τον έχω αραιώσει με νεράκι).
- Μόλις το νερό πάρει μία βράση, σκεπάζω, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω για 1 ώρα ώσπου να μαλακώσει το μοσχαράκι.
- Ρίχνω μέσα το φασόλια και ανακατεύω για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζω με ένταμ ή τσένταρ και κρέμα γάλακτος (ελάχιστη) και σερβίρω!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι. Τη συνταγή την βρήκα σε ένθετο περιοδικού, με κέντρισε αμέσως και την προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του πικάντικου φαγητού..
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι. Τη συνταγή την βρήκα σε ένθετο περιοδικού, με κέντρισε αμέσως και την προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του πικάντικου φαγητού..