Είναι ένα υπέροχο πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αρνί
- 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 λεμόνι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- λάδι
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το αρνάκι.
- Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μας.
- Προσθέτουμε τις πατατούλες μας και το καρότο.
- Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και βάζουμε μέσα και την ρίγανη.
- Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου μία ώρα).
- Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μία βράση ενώ ανακατεύουμε.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το φτιάχνω στην χύτρα και το αφήνω να βράσει 40 λεπτά. Αν το θέλετε πιο λεμονάτο μπορείτε να βάλετε όσο λεμόνι θέλετε. Η ρίγανη πάντως δίνει όλη τη νοστιμιά.
Εγώ το φτιάχνω στην χύτρα και το αφήνω να βράσει 40 λεπτά. Αν το θέλετε πιο λεμονάτο μπορείτε να βάλετε όσο λεμόνι θέλετε. Η ρίγανη πάντως δίνει όλη τη νοστιμιά.