Το γνωστό γιουβέτσι παραδοσιακή συνταγή με κάποιες πινελιές δικές μου.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 2 κύβους Αγρόκηπος (για κοκκινιστά)
- 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)
- Κριθαράκι ή χυλοπίτες
- 250 γρ κοκκινο κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες
- 2 κουταλιές πελτέ
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- φέτα
- παρμεζάνα
Πως το κάνουμε:
- Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα και πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας).
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στην γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, την ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτοπίπερο ,το κριθαράκι (ανάλογα πόσο χώρο στην γάστρα σας έχετε), το κρασί και 1 ποτήρι νερό τουλάχιστον.
- Εάν δεν έχετε καπάκι σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο .
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 και το αφήνετε εκεί για 1 με 2 ώρες να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τριμμένη φέτα τυρί και ανακατέψτε, επίσης σκεπάστε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήστε το για κανένα 10 λεπτό ακόμα.
- Να το κοιτάτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ ωραία και με αρνί η συνταγή... Δοκιμάστε το...
Είναι πολύ ωραία και με αρνί η συνταγή... Δοκιμάστε το...