Ένα φαγάκι για τα μεσημέρια της Κυριακής!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (ποντίκι)
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
- 3 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
- σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- μια πρέζα κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ελαφρώς τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι.
- Όταν ασπρίσει από όλες τις πλευρές,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό.
- Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα.
- Ρίχνουμε νεράκι και λίγο ακόμα λαδάκι,αν θέλουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 με 2 ώρες σίγουρα. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.
- Αν το μαγειρέψετε στη χύτρα σίγουρα ο χρόνος θα είναι λιγότερος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μην ξινίζει η ντομάτα,α νοίξτε τη στη μέση και βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό. Ξανακλείστε την και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας! Καλή επιτυχία..αν και είναι σίγουρη!
Για να μην ξινίζει η ντομάτα,α νοίξτε τη στη μέση και βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό. Ξανακλείστε την και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας! Καλή επιτυχία..αν και είναι σίγουρη!