Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλ. του καφέ ρύζι
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 2 καρότα
- 1 πατάτα
- 1 κύβο βοδινό
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- άνηθο
- μαϊντανό
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε το νερό (1 1/2 λίτρο) μέσα στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τον κύβο.
- Χτυπάμε στο μουλτι τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ένα καρότο και το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τον κιμά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ότι χτυπήσαμε στο μουλτι και αρχίζουμε να τα πλάθουμε σε μικρά γιουβαρλάκια.
- Ανοίγουμε το μάτι που έχουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε κομμένο σε κύβους το άλλο καρότο με την πατάτα. Αφού κοχλάσει ρίχνουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια.
- Αφού βράσουν και μαλακώσουν φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
- Το αυγολέμονο: Χτυπάμε καλά το ασπράδι να γίνει αφρός, προσθέτουμε τον κρόκο, το λεμόνι και ανακατεύοντας καλά βάζουμε ζωμό από το φαγητό μας.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να προσθέσουμε και άλλο νερό αν χρειαστεί για να γίνει πιο ρευστή.
Μπορεί να προσθέσουμε και άλλο νερό αν χρειαστεί για να γίνει πιο ρευστή.