Γουρουνόπουλο με Τραγανή Πέτσα

gourounopoulo-tragani

Τι χρειαζόμαστε:

  • Ένα κομμάτι χοιρινό με πέτσα
  • λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • κληματόβεργες

Πως το κάνουμε:

  1. Αφού πλύνουμε πολύ καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε. Για την πλευρά του χοιρινού που είναι η πέτσα, ρίχνουμε στη χούφτα μας λάδι και μπόλικο αλάτι. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την πλάτη του χοιρινού (επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την πλάτη).
  2. Τοποθετούμε σε ταψί τις κληματόβερβες σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και τοποθετούμε πάνω το κρέας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 3 ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού).
  3. Δοκιμάστε το και αν δε θυμηθείτε τα πανηγύρια στο χωριό να μη με λένε Δήμητρα. Στην Πελοπόννησο συνηθίζεται πολύ. Καλή επιτυχία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη φοβηθείτε το αλάτι και το λάδι που θα αλείψετε την πέτσα, αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό που την κάνει ξεροψημένη και τραγανή.

Related Articles

Γλυκόξινο Χοιρινό

Γύρος Σπιτικός με Πίτα

Εξοχική Χοιρινή Τηγανιά

qr code

Και μη ξεχάσετε να μας ψηφίσετε!

Δε - Τε
07:00-14:00, 17:00-21:00

Τρ - Πε - Πα
07:00-14:00, 17:00-21:00

Σα
07:00-18:00

Κυ - Αργίες
07:00-15:00

Κυ - Χειμώνα
Κλειστά

  
  

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη
07:00-14:00, 17:00-21:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή
07:00-14:00, 17:00-21:00

Σάββατο
07:00-18:00

Κυριακές - Αργίες
07:00-15:00

Κυριακές - Χειμώνα
Κλειστά