Πρόκειται για μια εύκολη και νόστιμη συνταγή...
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο ταψί που θα το ψήσουμε.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ταψί καθώς και το λάδι, την φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατέβουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Από επάνω βάζουμε μια στρώση από πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και μια στρώση από ντομάτες κομμένες επίσης σε ροδέλες.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαϊ να ψηθεί για ακόμα ένα τέταρτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνήθως το συνοδεύουμε με λευκό πιλάφι. Μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, να το βάλετε στο ψυγείο και να το ψήσετε την επομένη.
Συνήθως το συνοδεύουμε με λευκό πιλάφι. Μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, να το βάλετε στο ψυγείο και να το ψήσετε την επομένη.