Η συνταγη αυτή είναι συνδυασμός των συνταγών για γύρο, είναι απλά φανταστική!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού (το λιπάκι είναι απαραίτητο)
- 2 φέτες μπέικον
- αλάτι και μπαχαρικά κατά βούληση (εγώ έβαλα μίγμα πιπεριών, κύμινο, πάπρικα, ρίγανη, μπαχάρι, σουμάκ και ελάχιστη κανέλα)
- λίγο λάδι
- 1/2 ποτήρι νερό
- ένα κρεμμύδι
- 2 πίτες για γύρο
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε καλά τις δύο μπριζόλες ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει. Το κόκαλο δε μας πειράζει και πολύ. Μπορούμε αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε τώρα ή ακόμα καλύτερα μετά το ψήσιμο
- Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά πάνω στις μπριζόλες και λίγο λαδάκι
- Βάζουμε το μπέικον πάνω στη μία μπριζόλα και σκεπάζουμε με την άλλη μπριζόλα
- Τα πατάμε με τα χέρια μας να ενωθούν καλά
- Βάζουμε λίγο λάδι σε μία γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φετούλες και το τοποθετούμε στη γάστρα δεξιά και αριστερά από το γύρο.
- Ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι, το νερό και βάζουμε στο κρεμμύδι ότι μπαχαρικά βάλαμε και στο γύρο
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200ο C για μία ώρα
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε το γύρο. Σε ξύλο κοπής τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να θυμίζει γύρο στην όψη. Τον ξαναβάζουμε στη γάστρα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτό το καπάκι ώστε να ροδίσει.
- Το σερβίρουμε με πίτες, πατάτες τηγανητές, ντομάτες τζατζίκι ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
- Για τις πίτες, βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε μέσα τις πίτες αφού πρώτα ρίξουμε λίγο λάδι, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200ο C.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή προέκυψε από το συνδυασμό διάφορων συνταγών με σκοπό να εξυπηρετεί τις γευστικές απαιτήσεις της οικογένειάς μου. Αποφασίσαμε με την οικογένεια μου ότι είναι ο καλύτερος γύρος που έχουμε φάει.
Η συνταγή προέκυψε από το συνδυασμό διάφορων συνταγών με σκοπό να εξυπηρετεί τις γευστικές απαιτήσεις της οικογένειάς μου. Αποφασίσαμε με την οικογένεια μου ότι είναι ο καλύτερος γύρος που έχουμε φάει.